Постинг
14.04.2015 13:40 -
Риба на скара
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 7028 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 14.04.2015 14:01
Прочетен: 7028 Коментари: 4 Гласове:
8
Последна промяна: 14.04.2015 14:01
Специално за любителката на скумрия marrta реших да напиша как си правя и аз често често едно обикновено ястие-рибката на скара.Има доста работи,които не пиша,защото са обикновени и ежедневни,но реших,че има една тънкост тук,която не всеки прилага,а най-вече затова,че наскоро правих угощение с рибка и всички ме попитаха как го правиш,че е така вкусно...Има две неща,които се спазват каквото и да готвиш и те са:да готвиш с любов и второто е,когато готвиш да мислиш за това,което правиш,а не за други неща!:)))))))Почвам!Купувате си скумрия и то норвежка по-едричка,а не от Карибския басейн-те са по-дребнички и не са така тлъстички,а някак си сухи,защото водата в Карибско море е топла...Дотук с урока по география...После чистите,филетирате на 2 или на 3 всяка и я овкусявате с каквато любима подправка обичате.Аз например имах под ръка любимото и незаменимо черррно пиперче,кимионче и някаква пикантинка,не помня вече каква.Пропуснах да кажа,че рибата не трябва да я размразявате съвсем за да я обработите,но това си знаете надявам се,и...нека да постои малко в хладилника с подправките.Преди да я пльоснете на скарата,намажете я с олио отвсякъде и я слагайте смело!Ето тук е важният момент-винаги от страната на месото първо-не откъм кожицата,така ще и се затворят порите и няма да залепне!Това е!Правете си салатката и слагайте масата,че...бързо се пече-по няколко минутки от всяка страна!
поласкана, специално за мен! Благодаря, Точе! Ще го имам предвид това с последователността. В общи линии и аз така я приготвям, но не съм търсила по-северна, за да е по-сочна, сега ще се интересувам!))
цитирайНещо любимо в моето семейство...и много,много полезно...
аз използвам само една готова подправка,която купувам от магазина
за риба-става чудесна!
Определено норвежката скумрия е и много,много по-чиста,за предпочитане е!
Поздрави! :)
цитирайаз използвам само една готова подправка,която купувам от магазина
за риба-става чудесна!
Определено норвежката скумрия е и много,много по-чиста,за предпочитане е!
Поздрави! :)
А тънкостите, които споделяш, са безценни! Благодаря ти - планирала съм тия дни да пека скумрия - даже я купихме - грамадни тлъсти парчета норвежка скумрия - много сочна и вкусна риба! Ще следвам всички твои инструкции. Благодаря ти, скъпа Галя! Прегръдка!
цитирайВъзгордях се много от всичките ви хвалебствия!Сигурна съм,че както и да стане тази ваша рибка ще си я изядете с удоволствие,инструкциите са важни,но не съвсем,насочете вниманието си към средата на писаниците ми,там,където се усмихвам,това е важното!Марта,Хло и Вени,благодаря ви за виртуалното приятелство!
цитирайТърсене